Geri dönüştürülmüş plastik şişe ya da ambalaj atıklarından üretilen Rejenere open end iplik; plastiğin eritilip yeniden şekillendirilmesiyle üretiliyor. Bu iplik, güçlü olduğu kadar esnek olduğu için; tığ, örgü ve diğer tekstil el sanatlarında kullanılıyor.
Ülkemizde Uşak open end rejenere iplik fabrikası sayesinde open end iplik üretimi üst seviyesini yaşarken, üretimin %60’ı da ihraç ediliyor.
Open end rejenere iplik üreticileri; ham pamuğu iki döner silindir arasında döverek iplik haline getirir. İplik daha sonra iğden çekilir ve tekstil, halı, kağıt gibi ürünlerde kullanılır.
Bunun yanında Open end rejenere iplik üretimi, geleneksel iplik üretiminden daha ucuzdur ve daha az iş gücü gerektirdiğinden, daha popüler hale gelmiştir. Ham pamuktan iplik oluşturmak için dönen disklerle, pamuğun iplik haline getirilmesi işleminde iğ adı verilen küçük açıklıklar kullanılır.
Tek büyük ip kullanan geleneksel iplik fabrikalarından farklıdır. Disk eğirme halkasına benzediğinden, ringi iplik fabrikaları olarak da adlandırılırlar.
Çeşitli endüstrilerde kullanım için çok fazla potansiyele sahip olan Open end rejenere iplik Uşak fabrikalarında üretime hazırlanır.
İpliğin açık uçlu yapısı; esnemesini ve hızlı şekilde orijinal şekline dönmesini sağlar. Bu da sıkılığın önemli olduğu uygulamalarda faydalıdır.
Uşak open end rejenere iplik fiyatları; ipliğin cinsine, ağırlığına ve uzunluğuna göre büyük farklılıklar gösterebilir. Hem spor hem de dökümlü iplikleri fiyatları oldukça yüksek olabilirken, parmak ağırlıklı iplikler daha ucuz olabilir.
Bunun yanında Uşak open end rejenere iplik fabrikaları tarafından üretilen ipliklerin fiyatları; open end iplik çilesinden üretilebilecek boya partilerinin sayısının artmasından kaynaklanabilecek, tek renkli ipliklere göre daha düşük olma eğilimindedir.
Diğer yandan spor ağırlıklı iplikler, süper ince ipliklerin fiyatının çok altında fiyatlandırılabilir. Bazı markalar diğerlerinden daha pahalı olma eğilimi gösterebilir.