BTZ TEKSTİL

Yüksek kaliteli iplikler ve kumaşlar üretebilen BTZ Tekstil; modern, verimli ve güvenilir iplik fabrikasıdır. Üretimin %60’ını ihraç eden Uşak iplik fabrikası bünyesinde bulunan hava jetli dokuma makineleri sayesinde, kumaşlarda herhangi yağ ya da benzeri hataları yer yoktur.

Üretilen atık miktarını ve sahip olduğu çevresel etkiyi azaltmaya yardımcı olan geri dönüşümlü iplikler, geleneksel iplik üretimi yöntemlerine göre daha çevreci olduğundan toksik kimyasallara olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor.

 

BTZ İplik Fabrikası

Hammaddeleri iplik haline getirerek çeşitli tiplerde iplik ve kumaş üreten Rejenere iplik Uşak fabrikası; farklı iplik türleri oluşturmak için iğin hızını, yönünü ve basıncını değiştirme yeteneğine sahip makinelere sahiptir.

Endüstriyel alandaki en yeni değirmen türlerine sahip olan fabrika; rejenere open end iplik yanında çorap iplik ya da örgü iplik türlerini de yüksek kaliteli şekilde üretiyor.

 

Rejenere İplik Nasıl Üretilir?

Safsızlıkları gidermek için temizlenmiş ve işlenmiş, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan Rejenere iplik; geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılır. Geri dönüşüm iplik ya da Recycling iplik türleri iplik fabrikasında üretilir.

  • Temizlenmiş ve işlenmiş geri dönüştürülen malzemelerden yapılan Open end iplik ya da Recycle iplik gibi; artan mukavemet ve dayanıklılığa sahip ipliklerin oluşmasını sağlar.
  • İplik rejenerasyonundaki ana adımlar; temizleme, ayırma ve frezelemedir.
  • Temizleme; kiri, tozu ve kalıntıları temizler. Ayırma kullanılabilir lifleri kullanılamaz malzemeden ayırır.
  • Frezeleme; istenmeyen malzemeyi, yeni ipliklerde kullanılabilecek daha küçük parçalara ayırır.

Yapağıdaki ölü tüyleri alan ve daha sonra yünü yeni, canlı tüylerle birlikte döndüren yün tarafı kullanılarak da üretim yapılabilir. Bu yöntem; genellikle el döndürücüler tarafından kullanılır.

 

BTZ Tekstil Fabrikası Üretim Kapasitesi

Tekstil endüstrisi içinde BTZ Tekstil rejenere iplik fabrikası; 1976 yılında Turhan Türkay tarafından kuruldu. Daha 1990’lı yılların başında 2 tarak makinesi Strayhgran ile yün iplik üretimi yapmaya başladı.

Bunun yanında 2011 yılında, değişen koşulları da göz önüne alarak; 2011 yılında yatay entegrasyon sistemini yenileyerek Rejenere iplik fabrikası olarak tekstil sektöründe deneyimini ve uzmanlığını artırmaya başladı.

BTZ Tekstil olarak şimdiki kapasitesinde ise; 3 adet 600 gözlü ip eğirme makinesi, 12 adet tarak makinası, 4 adet cer makinası ve üretim hattıyla, 12.500m2’lik alanda üretim hizmetine devam ediyor.

Facebokk Instagram Youtube Blog
Eskişehir Web Tasarım